Populaire berichten

woensdag 10 november 2010

Voetbal Persoonlijkheden

In Nederland noemen we het “zakelijk”. Toch vind ik dat voetballers wat meer persoonlijker moeten zijn op het veld. Neem nou Klaas-Jan Huntelaar (Schalke ’04) die maakt zijn doelpunten op alle manieren! Zittend, liggend, glijdend en koppend en nog veel meer! En wat doet hij als hij gescoord heeft? Met twee gebalde vuisten naar de cornervlag rennen en zijn tanden laten zien. Herinner je Bokito nog die was ontsnapt uit de dierentuin? Zulke tanden heeft Huntelaar ook. Een voetballen die constant is, die je altijd ziet, en altijd overal is. Een voetballer die je herkent nog voordat hij aan de bal is. Dat is Klaas-Jan Huntelaar!

Of bijvoorbeeld Arjan Robben (Bayern München). Eerst op snelheid recht naar de achterlijn sprinten met een doldwaze verdediger achter zich aan, dan afkappen en terug naar randje strafschopgebied en dan BOEM tussen de palen.

Misschien is Nederland daarom zo goed in voetbal, we zijn veel te nuchter. En dat is aan de Nederlandse topvoetballers te merken. Neem nou bijvoorbeeld laatst, toen moest Ajax tegen Real Madrid in de groepsfase van de Champions League. Real Madrid was die wedstrijd heer en meester in eigen stadion, maar dat neemt niet weg dat ik heel hard heb moeten lachen om Siem de Jong (een aanvallende middenvelder van Ajax, een talent). Want ik keek vol bewondering naar de perfecte koppen van de Real Madrid spelers, gespierd, gel in de haren enzovoort. Toen zag ik opeens de boeren kop van Siem de Jong van Ajax er tussen lopen met een rode kop en halflang dun haar zonder enig model erin. Een typische boeren Nederlandse kop dus. Dat was prachtig!

Dat maakt het voetbal zo mooi: voetballers met een persoonlijkheid.


dinsdag 9 november 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten